Будівництво сауни: оптимальний проект

У більшості власників ділянок, мало місце на якісь будівлі крім житлового будинку. Багато хто думає над теплицею або невеликий лазнею. Через маленького ділянки, в основному вибирають теплицю, так як бояться, що будівництво неможливо поставити. Але навіть найменшу баню можна спроектувати навіть на самому скромному ділянці. Головне зручно розташувати і підвищити комфорт. І придбати все необхідне для лазні на saunashop.com.ua

Переваги

Для маленького ділянки, невелика лазня, буде оптимальним способом. Існує кілька переваг у подібних будівлях: Місткість. Для звичайної російської лазні, необхідно місткість на 2-3 чоловік. Бюджет. Чим менше розмір споруди, тим менше витрат. Швидка споруда. Так як техніка вже відпрацьована. Економія. Для маленької парилки, необхідно мало палива.

Що необхідно враховувати при створенні

При будь-якому проекті необхідно продумувати всі питання по будівництву, плануванні і експлуатації.

Місце необхідно вибрати, керуючись будівельними нормами. Потрібно розраховувати необхідну відстань між об’єктами. Планування повинна враховувати кількість людей. Бюджет залежить від усіх матеріалів. Запрошення майстра або самостійне будівництво. Якщо запрошувати професіонала, то бюджет збільшиться, але тоді помилок не буде.

Принципи проектування

Існують основні принципи в створенні проекту лазні, не залежно від її розміру. Загальну площу необхідно розділити на дві зони. Маленька лазня включає два приміщення, якщо лазня більше, то і приміщень можна зробити більше. Розташування печі буде найбільш краще біля стіни, яка поділяємо кімнату і парилку.

Крім цегляних печей використовують металеві. Вони швидко нагріваються, але і так само швидко остигають. Кращий варіант — це електрична піч. Нагрівання відбувається швидко, але і остигає так само.

Не варто забувати про функції класичної лазні. У неї потрібно входити чистим, щоб отримати максимальне задоволення і користь. Тому необхідно спланувати спеціальну кімнату — мийна.

Але в невеликих проектах, важко виділити місце для кімнати з таким призначенням. Але можна легко вийти з цього становища. Наприклад, організувати душ або місце біля входу.

Особливості проекту

Існують особливості лазні, які не потрібно виключати з проектування: Якщо лазня буде використовуватися круглий рік, то необхідно включити в планування передпокій, якщо користуватися лазнею будуть тільки влітку, можна обійтися без передпокої. Якщо в баню будуть часто ходити взимку, то необхідно поставити двері з південного боку, так снігу буде набагато менше. Необхідно заздалегідь продумати план вентиляції. Пол роблять з модрини і відразу визначають тип зливу. Так само підлогу можна зробити плиткою з кераміки.

Обшивку приміщення для миття краще робити з модрини, яка стійка до гниття. Решта кімнати можна обшити будь-якими видами матеріалів, але краще використовувати хвойні.

Висновок

Навіть найменша лазня буде відмінно застосовується у випадку неможливості заздалегідь продумати все її простір. Але не важливо якого розміру баня, важливо спроектувати її, продумати всі питання і запобігти можливим помилкам.