Особливості звичайних пружинних матраців і з піною меморі

Ви будете здивовані, дізнавшись чому пружинні матраци досі існують. Єдина причина — це їх ціна! Вони бувають дуже дешевими. Виробники у такий спосіб більше заробляють. А покупець втрачає на комфорті і здоров’ї.

Як пружинні, так і матраци з мемори містять хімічні речовини. Оскільки ж зробити правильний вибір, коли навкруги брешуть продавці і реклама? Будьте обережні при виборі моделі, якщо хочете отримати і комфорт, і здоровий сон.

Порівняємо матраци по їх підтримці тіла

Пружинні матраци

Спочатку недорогі матраци з пружинами дадуть ілюзію комфортності, але дивлячись на картинку, можна зробити висновок, що вони забезпечують недостатню підтримку червоним зонам. Тобто там, де створюється більше тиску. Численні пружини в такому варіанті задумані для виштовхування тіла, яке давить на них, з тією ж силою тиску. Але тіло в різних частинах створює неоднаковий тиск. Через це виникає оніміння, перетискування кровотоку у венах, біль і затікання.

Факт: пружинні варіанти втрачають свою ефективність підтримки на 16 перший рік експлуатації.

Матраци з мемори

Матраци з мемори хорошої якості правильно розподіляють навантаження тіла, как-будто б там мільярди пружин незалежно реагують на точковий тиск. Такий матрац знижує зайвий тиск до 80Матрас з піни мемори значно поліпшить ваш сон, тому що ви менше ворочатиметеся і перевертатиметеся уві сні.

Основні мінуси обох матраців

матрац рубін матролюксМінуси пружинних матраців

  • Починають просідати через рік-два експлуатації. Фактично, вони втрачають 16оддержки за перший рік використання.
  • Мають дуже маленький гарантійний термін.
  • Пружини гірше підтримують спину і хребет, тому що вони глибоко усередині.
  • Пружинні моделі на блоці Боннель не рівномірно розподіляють вагу тіла, тому ви не доб’єтеся правильного положення хребта.

Мінуси матраців з мемори

  • Моделі з мемори хорошої якості дуже недешеві із-за дорогого матеріалу, а не робочої сили.
  • Піна мемори різної якості матиме різний час відновлення.
  • Дешева піна мемори матиме різкий неприємний запах спочатку використання.

Жорсткість матраців

Пружинні матраци діють за принципом амортизаторів. Витки і товщина пружин забезпечують різну жорсткість моделей.

Матраци меморі бувають жорсткими і м’якими. Якісна пружна піна меморі буде досить жорсткою, щоб правильно підтримувати спину, коліна і суглоби. Інші матраци меморі ставатимуть м’якші залежно від температури тіла, створюючи обволікаючий ефект.

Сприйнятливість до температури

Матраци з піною мемори славляться тим, що вони підлаштовуються під температуру вашого тіла. Цей процес, звичайно, займає деякий час, але почекати варто. Якщо у вас прохолодно в кімнаті, то цей процес займе трохи більше часу. При температурі замерзання піна мемори стає твердою як камінь.

Пружинні моделі не реагують на температуру тіла, якщо тільки на них немає верхнього шару мемори. Такий верхній шар зможе створити додатковий комфорт і підтримку тіла, якщо він зроблений з якісного матеріалу.

Догляд

Пружинні вироби треба перевертати кілька разів в рік. Окрім варіанту верх-низ, ще і голова-ноги треба міняти.

По догляду за матрацами з меморі ніяких рекомендацій немає. Перевертати їх не треба.

Підсумок

Пружинні блоки в матрацах — це старі технології. Вони користуються популярністю досі із-за не дорогого виготовлення і приносять хороший заробіток виробникам. Пружинні варіанти слід міняти кожні 7-10 років. Оскільки ми проводимо третину життя уві сні, то цим правилом не слід нехтувати. Якісний матрац має великий вплив на здоров’я літніх людей, дорослих, дітей і новонароджених.

Якісний матрац з меморі коштує не дешево, але він точно служитиме років 20 і гарантовано забезпечить кращу підтримку і комфорт під час вашого сну.