Чому українці активніше стали шукати роботу?

У вересні було відмічено, що по всій країні зменшилась кількість пропозицій з працевлаштування. Наприклад, раніше їх було на 4% більше. Такі дослідження проводились на популярній в Україні дошці оголошень OBYAVA.ua. Але ж кількість шукачів роботи значно зросла, наприклад, у вересні було зафіксовано на 16% більше запитів на пошук, ніж у серпні. Найбільш популярними районами з пошуку роботи стали Львів, Київ, Рівне, Луцьк, Івано-Франківськ та Чернівці.

Здебільшого люди, які шукали роботу цікавилися такими вакансіями, як диспетчер зі змогою працювати вдома, продавець – консультант в супермаркету, менеджер з продажу, мерчендайзер, оператор, касир та інші. Найбільша кількість вакансій пропонувалися роботодавцями з Києва, Харкова та Дніпра.

Менш усього потребувалися працівники в Сумах, Кривому Розі та Чернігові. Останнім часом великим попитом починають користуватися вакансії у сфері гуртової та роздрібної торгівлі на виробництві. Також співробітники необхідні в готельно-ресторанному бізнесі.

Що стосується заробітної плати, розраховувати на великі гроші не приходиться, але ж продавці можуть отримувати від 3 тис. грн. до 30 тис. грн., охоронці можуть заробляти від 5000 грн. до 17 000 грн., поварам будуть платити від 7 000 до 30 000 грн., офіціанти будуть заробляти приблизно 25 000 грн.

Введення карантинних мироприємств по всій Україні призвело до ускладнень з підбором персоналу готельного сегменту. В сфері значно поменшали доходи, а це значить, що платити велику заробітну плату у роботодавців просто немає змоги. Через такі ускладнення людям приходиться шукати нову роботу, яка можливо знаходиться зовсім в іншій галузі, а часом навіт йти на курси з перекваліфікації для працевлаштування в інші сфери діяльності.

В наслідок цього, роботодавцям приходиться також шукати заміну і це викликає деякі ускладнення. Як би там не складалися справи, все ж таки треба визнати, що карантин змінив життя українців, знайти роботу стало складніше.

Але ж все ж таки протягом декількох місяців ситуація змінилася і на OBYAVA.ua іноді можна знайти нові, свіжі пропозиції з роботи, які будуть влаштовувати пошуковця роботи в певній галузі. Ні в якому разі не треба опускати руки і продовжувати пошуки вільних вакансій від роботодавців працівникам, а керівники виробництва можуть шукати пошуковців робот, які дійсно готові працювати навіть в таких складних умовах.