Вибір ортопедичного матраца за головними критеріями

Матраци мають бути корисні для здоров’я і забезпечувати належну міру комфорту.

Саме тому вибирати краще ортопедичний матрац з каталогу https://magdek.com.ua/ua/matrasi/ — якісний і сучасний, він дозволить підтримувати м’язи розслабленими упродовж усього періоду сну, хребет при цьому розташується в правильному анатомічному положенні.

Як підібрати жорсткість ортопедичного матраца

ортопедичні матрациДля того, щоб придбання служило упродовж тривалого часу, не втрачаючи своїх властивостей, необхідно купити матрац, вибираючи його по масі тієї людини, яка на нім спатиме. Ложе для відпочинку і сну повинне ідеально підходити під вагу. Досить зробити неправильний вибір для того, щоб зменшити комфорт і скоротити термін експлуатації виробу.

Яким має бути наповнення

Для виготовлення матраців з ортопедичним ефектом використовуються переважно натуральні матеріали, здатні якісно зберігати форму, гіпоалергенні і екологічно чисті. Цим пояснюється більш висока ціна на натуральний латекс в порівнянні з пенополиуретаном. Аналогічно це працює і з оббивкою — чим вона натуральніша, тим вище буде її вартість.

Вагомою перевагою є походження сировини, використовуваної для виготовлення матраца. З урахуванням того, що західні технології випереджають вітчизняні у сфері розробки матеріалів для матраців, вони можуть гарантувати триваліший термін служби таких виробів.

З пружинами або без них

В якості основи будь-якого матраца з ортопедичним ефектом виступає амортизуючий блок — пружинний або монолітний. Від цього компонента безпосередньо залежать розцінки і споживчі характеристики конкретної моделі.

Які критерії слід врахувати, вибираючи матрац

В першу чергу треба заміряти ліжко, на якому його планується використати. Попри те, що більшість виробників дотримуються традиційних розмірів, виключення все-таки зустрічаються. Будь-яке нестандартне рішення можна виготовити під замовлення. Виділяють також цілий перелік загальних рад, враховуючи які можна вибрати ідеальну модель:

  • вік людини і жорсткість матраца взаємозв’язані, саме тому немовлятам протипоказано м’яке;
  • за наявності проблем з опорно-руховим апаратом краще звертати увагу на жорсткі моделі, але по попередній консультації з фахівцем;
  • чим покупець нижче зростанням і тучнее, тим жорсткіше виріб йому потрібно, тоді як високому і стрункому підійде м’який аналог.

У поєднанні з новим ортопедичним матрацом рекомендується використати спеціальну основу — це дозволить збільшити термін його служби.