Багатошарова зима. Поєднання теплих ділових речей

Чоловічий стиль завжди ґрунтується на класичній традиції, а костюм – її фундамент. Піджак і штани необхідні кожному, хто працює в компанії з дрес-кодом, і це не лише уніформа, а й засіб самовираження. Поговоримо про те, які ділові комбінації можна зібрати на основі піджака цієї зими.

Ви і так знаєте найголовніше правило останніх років: багатошаровість – найкращий друг замерзаючого чоловіка. Отже, взимку гардероб варто доповнити новими елементами. Перший – водолазка. Ця річ, яка вважалася в 00-х украй немодною, сьогодні повернулася на подіуми та фото стрітстайлу.

Універсальне комбо – водолазка під піджак, але найсміливіші можуть додати ще й сорочку під водолазку або поверх неї.

Якщо у правилах вашої компанії прямо не написано, що ви повинні приходити на роботу в краватці, замініть сорочку водолазкою з бавовни, мериноса або кашеміру. Найсміливіші сьогодні надягають і сорочку, і водолазку разом – ми не стали б, але вибір за вами. Один варіант такого поєднання – комір сорочки, піднятий і стирчить над горлом водолазки, другий – водолазка, одягнена під сорочку. Втім, це не рішення для класичного офісного дрес-коду.

Кардиган під піджаком – чудова альтернатива звичному жилету

А що ж у діловому стилі припустимо? Насамперед, звичайно, поєднання сорочок та краваток з іншим трикотажем – пуловерами, жилетами та кардиганами. Пуловери з круглим коміром добре виглядають із сорочками без краватки, а з v-подібним вирізом – під краватку. Не примножуйте нудьгу у світі і не беріть краватку у тон трикотажу, а трикотаж у тон піджака – нехай усі вони будуть непомітними, але контрастними. Якщо взимку нестерпно холодно, надягніть під сорочку тонку майку – у поєднанні з трикотажем вона просвічувати не буде.

Неформальний піджак із фактурної вовни

Вибір квітів для костюма – справа ваша, але взимку особливо добре виглядають щільні фактури на кшталт твіду та фланелі. Причому працюють вони як у повному костюмі, так і в непарному – коли піджак одягається зі штанами іншого кольору. Для штанів варто вибрати матеріал у тому ж зимовому дусі: щільна бавовна, товстий вельвет, шерсть у «армійське» діагональне плетіння. Якщо стиль вашої компанії є неформальним, підійдуть і джинси.

Пуховик може бути цілком «костюмним», якщо добре сидить по фігурі і довше, ніж ваш піджак.

Що стосується верхнього одягу, орієнтуйтеся на температуру: якщо на вулиці -5 або вище, підійде шерстяне пальто, якщо нижче – не обійтися без пуховика. Постарайтеся не вибирати надто безформні моделі – до костюма краще підійдуть приталені, трохи подовжені куртки. Парки на кшталт мілітарі годяться лише поєднання з неформальними піджаками.

Обмотайте теплим шарфом – цього року в моді або великі недбалі вузли поверх всього, або шарф, акуратно покладений під комір пальто або навіть піджака. Його краще вибрати яскравіше – у зимовому ансамблі він може стати єдиною помітною кольоровою плямою.

Туфлям або черевикам необов’язково мати тонку шкіряну підошву, щоб виглядати елегантно.

Черевики для нашої зими вибрати, мабуть, найскладніше. Якими б якісними вони не були, шкіряна підошва на російських вулицях стане нічним кошмаром. Недалеко пішов від неї і каучук данит (dainite), популярний у Європі – він досить слизький, по ожеледиці в ньому не схожий. Зате підійдуть підошви типу commando із фактурним протектором. Вони, звичайно, поступаються в витонченості, але при необхідності в офісі можна і перевзутися в “пристойні” туфлі.