Дивні способи завоювати дівчину по всьому світу

Десь дивні, десь варварські. Від яблук, що пахнуть потім, до відсічених голів у подарунок – як тільки чоловіки не домагалися розташування жінок у різний час і в різних країнах.

Відрубана голова

Цей моторошний ритуал практикувався в Тайвані до 1930-х років. Чоловіки племені Атаял вважали, що найвірніший спосіб довести свою зрілість та придатність до сімейного життя – це піднести коханій голову вбитого ворога. Після цього подарунок виставлявся на вузькому постаменті, щоб усі могли помилуватися та позаздрити.

Порожні піхви

У деяких скандинавських племен 19 століття знайти дружину було простіше простого: щойно дівчина «дозрівала», то вішала на пояс порожні піхви — щоб кожен вільний чоловік знав, що вона перебуває у пошуках великого кохання. Той, кому ця дівчина сподобалася, повинен був лише підійти і вкласти в її піхви свій ніж. Якщо передбачувана наречена ніж не повернула, то, можна сказати, заручини відбулися. Ну а якщо повернула – доведеться шукати інші піхви.

Прийшов, побачив, повів

Про це можна прочитати майже в будь-якій книжці з давньої історії. Жінок на той час сприймали як видобуток. Тож загарбники вели чужих дружин разом із рештою награбованого в сусідніх селах і племенах добром. Тільки уяви: сьогодні вона готує тобі обід, а завтра стирає брудні штани якомусь іноплеміннику.

Циганський поцілунок

Про цей ритуал циган із Британії стало відомо зовсім недавно. Якщо хлопець надумав одружитися, йому варто тільки схопити і поцілувати красуню, навіть якщо і насильно. Власна думка дівчини у своїй нікого не хвилює. Після такого поцілунку поспішно грають весілля, і все життя бідолаха змушена служити цьому нахабі, що поцілував її.

Ось цього, будь ласка

У той час як у 21 столітті Індія все ще проходить через соціо-культурні реформи, у невеликому штаті Біхар зберігається «мила» традиція, що називається «злодій нареченого». Вона дозволяє сім’ї нареченої заощадити на весільних витратах. Батьки дівчини на виданні просто крадуть відповідного холостяка і влаштовують таємну шлюбну церемонію, хоче того нареченого чи ні.

Побачення з обережністю

Юні закохані Європи та Америки 16-17 століть проходили через нелегке випробування. Їм дозволяли переночувати разом – у будинку дівчини, в одному ліжку, але повністю одягненими, під різними ковдрами та відгородженими для вірності дошкою. Це робилося для того, щоб молоді могли краще один одного дізнатися і навчитися боротися зі спокусами.

Спітнілі яблучка

Цей ритуал був популярним в Австрії в 19 столітті. Прекрасні дівчата, кокетуючи, пригощали яблучком, що сподобався юнакові. І не просто яблучком, а тим, що побувало під пахвою чарівниці під кінець проведеного в танцях вечора. Що цікаво, молодим людям такий подарунок здавався не просто доречним – вони з радістю вминали спітнілі яблучка, тільки за вухами тріщало.

А чи можна всіх подивитися?

У племені Креунг із Камбоджі – свій секрет успішного шлюбу. Щойно дівчинці виповнюється 13 років, батьки будують «хижину кохання», де вона може приймати молодих людей – стільки, скільки захоче – поки не знайде «того самого». Але як тільки ідеальний партнер знайдено і весілля зіграно, дороги назад немає. Жодних розлучень у цьому племені не буває.