Наслідки сексу без оргазму

Секс та отримання оргазму – два різні поняття. Ні для кого не секрет, що багато хто регулярно отримує оргазм, не займаючись сексом. В той же час інші «щасливці» щодня мають секс, але не досягають при цьому оргазму. Чи шкідливо займатися таким неповноцінним сексом, питання спірне.
Питання про жіночий оргазм почав обговорюватися лише кілька десятків років тому. Раніше вважалося, що порядна жінка не бажає сексу, неохоче виконує подружні обов’язки. Було природним те, що задоволення в ліжку вона не отримує. Більш того, порядній жінці, яка любить секс і досягає оргазму, доводилося цей факт замовчувати і в жодному разі не обговорювати.

Після секс-революції 90-х років жіночим оргазмом та його відсутністю нарешті перейнялися лікарі та психологи. Виявились цікаві факти, а саме – наслідки регулярного сексу без оргазму у здорових молодих жінок.
Регулярний секс із оргазмом не дозволяє крові застоюватися в органах малого тазу. При збудженні в кров викидається гормон естроген, який викликає набухання та наливання кров’ю органи малого тазу та молочні залози. Якщо оргазм настав, протягом 7-12 хвилин організм приходить у нормальний стан, кров відливає від статевих органів та продовжується нормальне функціонування.

Застій крові відбувається, коли збудження та приплив крові до статевих органів не закінчується розрядкою. Якщо оргазму не було, організм жінки близько години приходить до тями. Це підвищує ризик захворювань жіночих статевих органів та мастопатії.

Психологи та психотерапевти відзначають, що задоволені у сексі дівчата більш врівноважені, життєрадісні. Розрядка призводить до вироблення в організмі «гормону щастя» – серотоніну. Його не вистачає жінкам, які рідко отримують оргазм. Вони частіше страждають нервовими розладами, депресіями, у складних ситуаціях більш схильні до стресів.

Ну а найголовніша проблема сексу без оргазму – психологічна. Дівчата, які не отримують оргазму, часто внутрішньо починають комплексувати. Побоюючись, що друг запідозрить фригідність, найчастіше жінки починають імітувати оргазм, і настільки звикають до цього, що перестають слухати своє тіло та експериментувати з новими ласками. Від імітації оргазму у свідомості жінки відбувається внутрішній конфлікт, що може призводити до зривів, скандалів через дрібниці, загальну незадоволеність.

Виходить, секс без оргазму – річ марна і неприємна. На щастя, за статистикою не відчувають оргазм у більшості молодих дівчат, які ще погано знають себе, і з часом проблема зникає сама собою. Важливо довіряти партнеру та слухати своє тіло. Пам’ятайте, що секс – задоволення для двох, працюйте в цьому напрямку – і результат не забариться!